Odbijen plan o povećanju trošenja u EU

Izvor: Capital.ba, 23.Okt.2019, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbijen plan o povećanju trošenja u EU

BRISEL, Lideri vlada zemalja članica EU odbacili su plan evropskih poslanika da se poveća trošenje u bloku sljedeće godine, izazivajući time spor koji bi mogao da odgodi finansiranje klimatskih i istraživačkih projekata. Neslaganja u vezi sa budžetom EU česta su između članova Evropskog parlamenta, koji se obično zalaže za veće trošenje, i vlada >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << država, koje pokušavaju da ga iskontrolišu. Parlament se danas saglasio u vezi sa povećanjem trošenja u sljedećoj godini na 159,1 milijardu evra, ali članice EU smatraju da je to daleko iznad ograničenja koje je ranije usaglašeno. Među predloženim promjenama, poslanici su glasali za povećanje trošenja na borbu protiv klimatskih promjena za dvije milijarde evra u odnosu na ranije prijedloge Evropske komisije. Poslanici i predstavnici vlada sada će započeti razgovore u pokušaju da strane prevaziđu razlike. Ukoliko se do polovine novembra ne pronađe kompromis, Komisija će morati da predstavi novi nacrt budžeta, čime se rizikuje odgađanje projekata koji se finansiraju novcem EU. Tanjug Чланак Odbijen plan o povećanju trošenja u EU се појављује прво на INFORMACIJA JE KAPITAL - Capital.ba.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Veto evropskim poslanicima: Odbijen plan o povećanju trošenja

Izvor: B92, 24.Okt.2019, 07:11

Brisel -- Lideri vlada zemalja članica EU odbacili su plan evropskih poslanika da se poveća trošenje u bloku sledeće godine...Ovim postupkom izazvan je spor koji bi mogao da odloži finansiranje klimatskih i istraživačkih projekata...Neslaganja u vezi sa budžetom EU česta su između članova...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.