Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Dec.2018, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odalović: Da se Han sretne i sa Srpskom listom

Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović izjavio je da bi bilo dobro da se evropski komesar EU za proširenje i susedsku politiku Johanes Han sastane danas sa predstavnicima Srpske liste jer se postupci Prištine najviše tiču Srba na Kosovu, i da od njih čuje šta se dešava na Kosovu.

Uveren sam da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić to i preneti Hanu prilikom susreta, rekao je Odalović, gostujući u jutranjem programu Radio televizije Srbije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
Odalović je rekao kako veruje da će Hah, povodom uvođenja taksi na srpsku robu, uputiti jasan zahtev da Kosovo odustane od "avantura i provokacija" kako bi se stvorio normalan ambijent za život i za nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

On je rekao da smatra da rezultat posete Hana Prištini treba da bude konkretan, inače ne vidi smisao njegovog dolaska, a očekuje da dešavanja u narednim danima krenu u pozitivnom pravcu.

Prema rečima Odalovića, iz međunarodne zajednice stizale su poruke protiv uvođenja taksi ali često "s pola usta" tako da je neophodno da one budu "sa više jačine".

Komentarišući informaciju da su Solomonska Ostrva povuka priznanje Kosova kao nezavisne države, Odalović je rekao da će biti još takvih slučajeva.

To je rezultat politike koju vode Aleksandar Vučić i Ivica Dačić koji objašnjavaju međunarodnoj zajednici kakve opasnosti stvara ponašanje kosovskih vlasti, rekao je Odalović.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odalović: Od Srba na Kosmetu Han treba da čuje šta se dešava u pokrajini

Izvor: Blic, 03.Dec.2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić preneće evropskom komesaru Johanesu Hanu na današnjem sastanku u Beogradu da bi bilo dobro da se sastane sa predstavnicima Srpske liste, izjavio je generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.