Od EU za poplave još 10 miliona evra

Izvor: Mondo, 12.Sep.2015, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od EU za poplave još 10 miliona evra

Evropska unija je ove godine izdvojila deset miliona evra za obnovu ili izgradnju kuća oštećenih u poplavama koje su prošle godine pogodile Srbiju.

Foto: Mondo/ Goran Sivački

To je potvrdio danas u Negotinu šef Delegacije EU Majkl Devenport obilazeći kuće oštećene >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u

poplavama.

Devenport je sa predsednikom opštine Negotin Jovanom MIlovanovićem obišao kuće porodica Mihajlović i Jenić u Negotinu čije su kuće oštećene u poplavama koje su taj deo Srbije pogodile prošlog septembra.

Istakavši da je EU spremna da pomogne tim porodicama kako bi se rešio njihov stambeni roblem, Devenport je rekao da je EU do sada sagradila ili obnovila više od hiljadu kuća u Srbiji oštećenih u poplavama.

On je istakao značaj zaštite od poplava navodeći da se jedan evro uložen u prevenciju sedmostruko vraća.

Predsednik opštine Negotin Jovan Milovanović je rekao da će u slučaju porodica Mihajlović i Jenić biti potrebno uraditi ponovnu procenu oštećenja kuća, jer se stanje tih objekata pogošalo u proteklih godinu dana.

On je naveo da će opština taj posao uraditi u saradnji sa Danskim savetom za izbeglice koji sarađuje sa EU u programu stambenog zbrinjavanja porodica čije su kuće oštećene u poplavama.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.