Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Dec.2011, 11:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novikov: Status kandidata donosi više novca

NOVI SAD -

Direktor Kancelarije Vojvodine u Briselu Predrag Novikov ocenio je da je veoma važno da Srbija u martu postane kandidat za prijem u Evropsku uniju jer će ući u budžetske planove EU i time dobiti mnogo više novca.

Novikov je za nedeljni novosadski "Dnevnik" rekao da bi mnogo više evropskog novca značilo i daleko veće šanse za razvoj.

"To bi nam omogućilo da na vreme uđemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u programski ciklus još nekoliko evropskih fondova i u njima rezervišemo sredstva za 2013. godinu. Istovremeno, Srbija bi kao zemlja-kandidat bila planirana i u budžetu EU za period od 2014. do 2021. godine", naveo je Novikov.

Prema njegovim rečima, Srbije ne treba da gleda sa "gnevom" na odlaganje dobijanja kandidature, već da radi na reformama.

"To je prevashodno u našem interesu. Realna politika može da se zasniva samo na realnoj, a ne imaginarnoj stvarnosti", rekao je Novikov.

Naveo je da se u budžetu Vojvodine za iduću godinu planiraju nova ulaganja i podrška kompanijama okrenutim izvozu, jer predstavništvo Vojvodine nastavlja da jača veze sa evropskim regionima i da privlači strane investitore.

"Uveren sam i da ćemo u 2012. prevazići broj od 200 odobrenih evropskih projekata", kazao je Novikova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.