Novi pravilnik o kozmetičkim proizvodima

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 24.Sep.2019, 14:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi pravilnik o kozmetičkim proizvodima

Tako, ukoliko se za proizvod navodi da umanjuje bore ili hidrira kožu, u dokumentaciji mora postojati dokaz navedenog efekta.

Usklađivanjem načina deklarisanja kozmetičkih proizvoda sa zahtevima evropske uredbe uvedena je mogućnost da se na kozmetičkim proizvodima sa rokom trajanja dužim od 30 meseci ne navodi datum minimalne trajnosti.

Dodatno, usklađene su liste zabranjenih i ograničenih supstanci i korigovan je pristup prisustvu nečistoća i supstanci u tragovima. >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << Ovo se, na primer, odnosi na supstance kao što su konzervansi, UV filteri, boje i mnogi drugi kod kojih su ranije postojale određene razlike u dozvoljenim i nedozvoljenim koncentracijama, što više nije slučaj. Na ovoj listi se nalazi čak 1.611 zabranjenih supstanci.

Kako piše u novom pravilniku, svi raspoloživi podaci o neželjenim efektima i ozbiljnim neželjenim efektima vezanim za upotrebu kozmetičkog proizvoda moraju biti redovno ažurirani i dostupni. S druge strane, odgovorno lice mora da vodi evidenciju o prijavljenim neželjenim efektima i ozbiljnim neželjenim efektima.

Izvor: Agencije
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.