Novi ciklus izrade programa ekonomskih reformi u Srbiji

Izvor: RTS, 12.Sep.2017, 12:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi ciklus izrade programa ekonomskih reformi u Srbiji

Ministar finansija Dušan Vujović, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i šef delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici učestvovali su na uvodnom sastanku za izradu Programa ekonomskih reformi u Srbiji 2018-2020. godine.
Time je, kako je saopštilo Ministarstvo finansija, formalno počeo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << četvrti ciklus izrade dokumenta ERP 2018-2020. na osnovu Smernica za izradu koje je Evropska komisija predstavila u maju ove godine u Briselu, i Preporuka EKOFIN Saveta.

Uoči sastanka su Vujović i Đorđević sa predstavnicima civilnog društva okupljenim u Nacionalnom konventu o Evropskoj uniji potpisali Platformu za praćenje sprovođenja Programa ekonomskih reformi 2018-2020. i Programa reformi politike zapošljavanja i socijalne politike.
"Na ovaj način nastavljen je ustaljeni model saradnje državnih institucija i civilnog sektora u izradi ovog strateškog dokumenta. Uključivanjem organizacija civilnog društva u proces pripreme i primene strateških dokumenata, povećava se društveni konsenzus prilikom definisanja javnih politika i podiže nivo razumevanja javnosti o efektima koje određene politike proizvode, čime se olakšava njihovo sprovođenje", navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.
Sastanku su prisustvovali i predstavnici Narodne banke Srbije, Republičkog sekretarijata za javne politike, predstavnici resornih ministarstava Vlade Srbije, Delegacije Evropske unije u Beogradu i OECD-a.
Program ekonomskih reformi je dokument koji Srbija, kao država kandidat za prijem u članstvo EU, izrađuje na godišnjem nivou i sadrži srednjoročni okvir makroekonomske i fiskalne politike, kao i konkretne prioritetne strukturne reforme.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Održan uvodni sastanak za izradu ERP 2018-2020

Izvor: EurActiv Srbija, 12.Sep.2017

Ministar finansija Dušan Vujović, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đordjević i šef delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici učestvovali su 12. septembra na uvodnom sastanku za izradu Programa ekonomskih reformi (ERP) 2018-2020. Taj sastanak predstavlja formalni...

Nastavak na EurActiv Srbija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.