Nove funkcije za Bregzit

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jan.2021, 06:21

Nove funkcije za Bregzit

Glavni pregovarač Evropske unije (EU) za Bregzit Mišel Barnije postaće specijalni savetnik predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen za primenu sporazuma o izlasku Velike Britanije iz EU, dok će potpredsendik Komisije Maroš Šefčović biti zadužen za odnose sa Ujedinjenim Kraljevstvom po završetku procesa, prenosi Politiko.

Uloga Barnijea, kao specijalnog savetnika, omogući će mu da ostane >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na poziciji i po isteku ugovora 31. januara.

Prema pravilima Evropske komisije, zvaničnici moraju u penziju sa 66 godina, ali mogu da produže svoju službu za još četiri godine.

Barnije je napunio 70 godina 9. januara, a zvaničnici Komisije su rekli da će njegovo zaposlenje trajati do formalne ratifikacije trgovinskog sporazuma.

Šefčovič će biti glavni čovek Evropske komisije za odnose sa Ujedinjenim Kraljevstvom kada se ratifikuje post-Bregzit sporazum i predstavljaće EU u Savetu za partnerstvo između Unije i Velike Britanije, podseća Politiko.

Kao potpredsednik Evropske komisije, Maroš Šefčovič je vodio pregovore o primeni sporazuma o Bregzitu tokom 2020. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.