Nemci o datumu Srbiji presecaju u aprilu

Izvor: Glas javnosti, 23.Feb.2013, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemci o datumu Srbiji presecaju u aprilu

BEOGRAD - Potpredsednica Vlade Srbije za evropske integracije Suzana Grubješić izjavila je da još nije definitivno odlučeno da li će Srbija dobiti datum za pregovore o pristupanju Evropskoj uniji u junu i da će sve biti izvesnije u aprilu.

Nemačka će odluku doneti tek kad vide kako se briselski dogovori Beograda i Prištine sprovode u praksi, istakla je Grubješićeva.

Ona je naglasila da dobijanje datuma izuzetno važno za našu zemlju, ali nije "biti ili ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << biti".

"Naravno da želim, i da je za Srbiju najbolje da datum dobijemo u junu, ali ako se kojim slučajem to ne desi, nastavljamo dalje sa reformama. Mi reformišemo zemlju zbog sebe samih, a ne zbog datuma. Datum će doći kao logična posledica svega što smo uradili, a što je poznato i Berlinu. Evropske integracije su proces, a ne događaj, a dobijanje datuma je samo jedan događaj u celom procesu", objasnila je Grubješićeva.

Ona je dodala da Srbija nikad nije bila bliže dobijanju datuma za početak pregovora sa EU.

"Da li će to biti u junu, ne znam. Ali znam da smo ostavili odličan utisak i na ovim poslednjim razgovorima i da ćemo nastaviti da radimo punom parom. Šanse za dobijanje datuma su realne, ali to više ne zavisi od nas", kazala je ona i podsetila da u martu dolaze poslanici vladajuće Hrišćansko-demokratske unije (CDU) da se na delu uvere u napredak Srbije.

"U aprilu stiže i mešovita delegacija Bundestaga i francuskog parlamenta. Nakon izveštaja evropske komisije i visoke predstavnice EU za spoljnu politiku Ketrin Ešton, koji se očekuje sredinom aprila, Nemačka će doneti odluku o datumu za početak pregovora sa Srbijom. Znamo da je ta zemlja najveća i najmoćnija i da je u njenim rukama određivanje datuma", rekla je Grubješićeva i dodala da je Nemčka veoma zadovoljna ozbiljnošću kojom Vlada Srbije rešava najteže probleme, počev od dijaloga, borbe protiv korupcije, ekonomije.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nemačka u aprilu odlučuje od datumu

Izvor: Vesti-online.com, 23.Feb.2013

Potpredsednik Vlade Srbije za evropske integracije Suzana Grubješić izjavila je još nije definitivno odlučeno da li će Srbija dobiti datum za pregovore o pristupanju EU u junu i da će sve biti izvesnije u aprilu. ..Potpredsednica Vlade Srbije Suzana Grubješić  .."Nemačka će odluku doneti tek...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.