Nemački kredit Hrvatskoj 50 mil. €

Izvor: B92, 16.Jun.2010, 10:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemački kredit Hrvatskoj 50 mil. €

Zagreb -- Hrvatska banka za obnovu i razvoj (HBOR) i Nemačka razvojna banka (KfW) potpisale su danas dva ugovora o kreditu u visini od 50 miliona evra.

Krediti su namenjeni za finansiranje razvoja turizma i malog i srednjeg preduzetništva i dogovoreni su tokom dvodnevnog Nemačko-hrvatskog privrednog foruma.

Hrvatska premijerka Jadranka Kosor izrazila je uverenje da će nemački investitori prepoznati dugoročno povoljne efekte vladinih reformi. Podsetila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je i da je Hrvatska na kraju pregovora o ulasku u Evropsku uniju.

Predsednik nemačkog ekonomskog odbora za zemlje istočne i jugoistočne Evrope Klaus Mangold istakao je da Nemačka želi da bude vodeći strani ulagač u Hrvatsku, koja je, prema njegovim rečima, po mnogo čemu vodeća država regiona.On je rekao i da je Hrvatska važna za poslovanje nemačkih preduzeća u jugoistočnoj Evropi.

Hrvatski mediji ističu da je reč o najvećem okupljanju privrednika dve zemalje u poslednjih dvadeset godina.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Njemačka želi biti najveći strani ulagač u Hrvatskoj

Izvor: SEEbiz.eu, 16.Jun.2010

ZAGREB - Nakon prvog dana Njemačko-hrvatskog gospodarskog foruma može se reći: Njemačka želi ulagati u Hrvatsku, a Hrvatska vapi za stranim ulagačima. Premijerka Kosor obećala je da će Vlada olakšati život stranim investitorima.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.