Nema novih uslova za ulazak u EU

Izvor: S media, 22.Jun.2009, 20:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema novih uslova za ulazak u EU

Ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić izjavio da nema novih uslova za ulazak Srbije u Evropsku uniju i da najviše od nas samih zavisi kada će se to dogoditi.

"Novih uslovljavanja nema, Srbija mora, kao i svi drugi kandidati, da ispuni samo `Kopenhagenske kriterijume`.

"Podrška spolja je dobrodošla, kao i to da nemamo protivnika na tom putu, ali je najbitnije da mi sami želimo da udjemo u Evropu i da učinimo ono što se od nas traži", rekao je Jeremić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
Prema oceni Jeremića, srpska diplomatija je u poslednje dve nedelje postigla velike uspehe u ostvarivanju sva tri spoljnopolitička prioriteta zemlje.

"Najnoviji dodagaji u Njujorku, Briselu i Novom Sadu pokazali su da je Srbija bila uspešna na putu ka evropskim integracijama kroz najavu vizne liberalizacije, po pitanju očuvanja Kosova i Metohije isključivo diplomatskim sredstvima i u širenju regionalne saradnje", objasnio je šef srpske diplomatije.

"Bilo je mnogo onih koji su kritikovali spoljnu politiku Srbije, smatrajući da su njeni ciljevi nespojivi, odnosno nekonzistentni. Sada smo pokazali da je to moguće i ja sam uveren da ćemo na kraju tog ne znam koliko dugog puta biti uspešni”, zaključio je Jeremić, koji je učestvovao na 16. samitu lidera centralne Evrope, održanom u Novom Sadu od 18. do 20. juna.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.