Nema izgleda za ulazak Srbije u EU?

Izvor: S media, 12.Jul.2010, 14:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema izgleda za ulazak Srbije u EU?



Portparol Demokratske stranke Srbije Petar Petković izjavio je danas da više nema izgleda da će Srbija u narednom periodu pristupiti Evropskoj uniji, zbog čega se državna politika sve više približava Turskoj.


"Sve nam govori da posle katastrofalne politike 'Evropa nema alternativu' više nema izgleda da će bar u narednom periodu Srbija ući u EU, pa pitam predsednika Vlade Srbije Mirka Cvetkovića da li sadašnja politika glasi 'Turska nema alternativu'", >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << rekao je Petar Petković na konferenciji za novinare u sedištu D S S-a.

On je naveo da u prilog tome govore aktuelna poseta Srbiji premijera Turske Redžepa Tajipa Erdogana, kao i "nedavno usvajanje Istanbulske deklaracije i ucešće Turaka u pisanju Deklaracije o Srebrenici".

Portparol D S S-a se zapitao i da li je pravljenje razlika medju žrtvama to što predsednik Srbije Boris Tadić nije danas u selu Bratunci da oda poštu srpskim žrtvama, a odao je juče poštu žrtvama zločina u Srebrenici.

"Danas je izgleda od posete Bratuncima važnije otvaranje turskog kuturnog centra u Novom Pazaru. Tadić je pre odlaska u Potočare na obeležavanje 15. godina od stradanja žrtvama Srebrenice izjavio da je važno odati počast svim žrtvama, pa se pitamo zašto danas nije u Bratuncima da oda počast srpskim žrtvama", naveo je Petković.

On je ocenio i da se usvajanjem "tankom većinom" Deklaracije u Srebrenici i odugovlačenjem usvajanja deklaracije o srpskim žrtvama pravi razlika po nacionalnoj pripadnosti medju mrtvima i istakao da je važno osuditi sve zločine.

Podeli ovu vest sa prijateljima na FACEBOOK-u klikom na dugme.

Povezane vesti

Redžepi: Neka Tadić gleda svoja posla

Sejdiju: Sa Beogradom o svemu, sem o statusu

Sporazum o slobodnoj trgovini

Ukidanje viza za Tursku

Turski premijer u Srbiji

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.