Ne verujem da je postignut dogovor o Kosovu

Izvor: B92, 11.Maj.2018, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ne verujem da je postignut dogovor o Kosovu"

Beograd -- Poslanik Parlamenta Nemačke i predsednik Odbora za odnose sa EU Ginter Krihbaum kaže da ne veruje da su zapadne diplomate već usaglasile rešenje za Kosovo.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, Krihbaum je rekao da ne zna da li je bilo sastanka diplomata zemalja Kvinte, ali da ne veruje da je dogovor postignut.

Krihbaun je rekao da je "plodno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kad se diplomate sastaju", ali da ništa ništa ne zna o takvom dogovoru.

"Ne verujem da postoji i ne može da postoji", rekao je nemački zvaničnik odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše pisanje prištinske Gazete ekspres da su SAD, Velika Britanija, Francuska, Nemačka i Italija razmotrile razgovore Beograda i Prištine koji bi, kako se navodi, mogli da se završe sporazumom ove godine.

Vučić je rekao da Srbija ima određena saznanja i da će se narednih dana videti šta je to tačno.

"Nešto se zbivalo. Imam određena saznanja. Šta tačno, znaćemo narednih dana", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je rekao da "svi oni Kosovo tretiraju kao državu". "Meni nije problem da javno kažem da mi mislimo drugačije", dodao je Vučić.

Prema njegovim rečima, "to samo govori koliko je pozicija Srbije teška", ali interes Srbije svakako nije da ulazi u sukob sa zapadnim svetom.

"Naš interes je da našu zemlju branimo i da za našu decu izvučemo najveću korist", rekao je.

Zapadne zemlje - SAD, VB, Francuska, Nemačka i Italija, sastale su se u Vašingtonu da bi razmatrale razgovore Beograda i Prištine, prenose mediji.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Krihbaum: EU Ne može da uvozi nerešene konflikte

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Maj.2018

Predsednik Odbora Bundestaga za odnose sa Evropske unije (EU) Ginter Krihbaum rekao je danas u Beogradu da je "Srbija na pravom putu" na kojem može da računa na podršku Nemačke, ali da "EU ne može da uvozi nerešene konflikte"...Nemački političar je rekao da je s predsednikom Srbije Aleksandrom...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.