NISMO U RATU SA RUSIJOM Šolc tvrdi da NE TRAŽE konfrontaciju! Šta će na to reći BERBOKOVA?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Feb.2024, 11:08

"NISMO U RATU SA RUSIJOM" Šolc tvrdi da NE TRAŽE konfrontaciju! Šta će na to reći BERBOKOVA?!

Analena Berbok je početkom prošle godine kazala " Vodimo rat sa Rusijom, a ne jedni sa drugima", što je daleko odjeknulo u svetskim medijima.

SAD i Evropska unija suprotstaviće se svim pokušajima da se NATO uvuče u sukob u Ukrajini, piše nemački kancelar Olaf Šolc u članku za >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << američki list „Vol strit džurnal“.

- Mi ne smatramo da smo u ratu sa Rusijom i ne tražimo konfrontaciju sa njom - naveo je Šolc.

Istovremeno je dodao da zemlje NATO treba da obezbede „efikasnost kolektivne odbrane i bezbednosti“. Kao primer je naveo poštovanje kriterijuma da zemlje izdvajaju dva odsto BDP-a za vojne troškove, pokretanje programa za stvaranje zajedničke evropske PVO „Nebeski štit“, kao i planove Nemačke da rasporedi borbenu brigadu u Litvaniji.

Šolc je takođe saopštio da bi Ukrajina mogla uskoro da se suoči sa ozbiljnom nestašicom oružja i municije, uprkos pomoći Zapada.

Ranije je mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto rekao da je najvažniji zadatak Evrope da spreči vojni sukob između NATO i Rusije zbog Ukrajine. Kako je rekao, ako se u tome ne uspe, to će „značiti početak trećeg svetskog rata“.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šolc: Vašington i Brisel ne žele NATO uvlačiti u sukob u Ukrajini

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Feb.2024

NJUJORK - Njemački kancelar Olaf Šolc obećao je da će EU i SAD uložiti sve napore da se suprotstave pokušajima da se NATO uvuče u sukob u Ukrajini.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.