Mrežu protiv siromaštva formiralo 20 NVO

Izvor: Glas javnosti, 09.Jun.2011, 07:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mrežu protiv siromaštva formiralo 20 NVO

BEOGRAD - Mreža protiv siromaštva Srbije, koju čini više od 20 nevladinih organizacija, juče je počela sa radom, a u narednom periodu zagovaraće politiku smanjenja siromaštva i socijalnog uključivanja osetljivih društvenih grupa, najavljeno je konferenciji za novinare te organizacije.

Jedna od glavnih aktivnosti koju će Mreža sporovoditi biće nastojanje da se država uključi u kofinansiranje projekata civilnog društva na konkursima >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << EU, naveo je predsednik Upravnog odbora Mreže Slobodan Cvejić.

"Na tim konkursima, mogu da učestvuju i projekti koji se tiču smanjena siromaštva, ali je potrebno da država jednim delom učestvuje u njihovom finansiranju", rekao je Cvejić, dodajući da takva praksa već postoji u zemljama u okruženju.

Prema njegovim rečima, biće održavane i različite radionice i obuke sa ciljem razmene iskustva i učenja, a nevladine organizacije na lokalnom nivou sprovodiće razne aktivnosti, kako bi se siromašnom učinilo vidljivijim i povećala aktivnost lokalnih vlasti na tu pojavu.

Mreža je osnovana u okviru projekta "Umrežavanjem protiv siromaštva", koji sprovode Grupa za razvojnu inicijativu i Evropska mreža protiv siromaštva, a očekuje se i njeno povezivanje sa takvim mrežama koje već postoje u zemljama EU.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.