Moravjecki: Poljska je deo evropske slagalice

Izvor: B92, 12.Dec.2017, 23:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moravjecki: Poljska je deo evropske slagalice

Varšava -- Poljski premijer Mateuš Moravjecki kaže da se Poljska "uklapa u evropsku slagalicu" i da joj treba dozvoliti da brani sopstvene interese i karakter iako je u EU

Moravjecki je rekao u svom prvom obraćanju poljskom parlamentu da se njegova zemlja protivi "podeli Evrope na bolje i gore" i dodao da to "nije u redu".

"Draga Evropo, poljski deo se savršeno uklapa u evropski slagalicu, ali ne sme biti stavljen na silu ili na pogrešno mesto". kazao je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << on.

Moravjecki je juče položio zakletvu, a ministri u njegovoj vladi biće isti kao u kabinetu njegove prethodnice Beate Šidlo.

U Poljskoj je bilo spekulacija da će u Vladi odmah doći do personalnih promena, ali to se nije desilo pošto su svi dosadašnji ministri, jedan po jedan, položili zakletve i potpisali izjave da će poštovati Ustav.

Moravjeckog, dosadašnjeg zamenika premijera i ministra finansija, prošle nedelje je za predsednika Vlade izabrao moćni šef vladajuće konzervativne stranke Pravo i pravda Jaroslav Kačinjski.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.