Mogerini i Pompeo razgovarali o Zapadnom Balkanu

Izvor: RTS, 19.Jun.2019, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mogerini i Pompeo razgovarali o Zapadnom Balkanu

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini razgovarala je u Vašingtonu sa američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom o nizu međunarodnih i regionalnih pitanja, uključujući i Zapadni Balkan.
Federika Mogerini i Majk Pompeo razgovarali su o odnosima SAD i EU, kao i drugim pitanjima od zajedničkog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << interesa i izazova sa kojima se suočava Amerika i Unija, navodi se u saopštenju, objavljenom na sajtu Stejt departmenta.

Ta pitanja uključuju – evropsku bezbednost i odbranu, Avganistan, Kubu, Iran, Libiju, Moldaviju, Zapadni Balkan, Rusiju, Ukrajinu i Venecuelu.
U saopštenju objavljenom na sajtu šefice evropske diplomatije, navodi se da su Mogerini i Pompeo potvrdili predanost jakom strateškom-transatlantskom partnerstvu i da su razgovarali o ključnim oblastima bilateralne saradnje i nizu važnih međunarodnih i regionalnih dešavanja, uključujući i Zapadni Balkan.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.