Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Dec.2014, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mogerini: Vratiti BiH na put EU integracija

Visoka predstavnica EU Federika Mogerini je izjavila kako vjeruje da su BiH lideri spremni da krenu putem evropskih integracija.

“Svi ministri vanjskih poslova EU su mi dali mandat da odem u Sarajevoi vidim da li postoji zajednička baza za početak procesa koji bi BiH vratio na put evropskih integracija”, izjavila je ona za BHRT pred odlazak u Sarajevo.

Vjerujem, ako su bh. lideri spremni da se uključe u proces reformi, ako su ujedinjeni, ako je slično jedinstvo i u Parlamentu, EU je također spremna i to bi moglo da pokrene zemlju u pravom smjeru”, rekla je visoka predstavnica EU za vanjsku politiku i sigurnost Federika Mogerini.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Mogerini i Han sutra u Sarajevu

Izvor: Press, 04.Dec.2014

Visoka predstavnica Evropske unije za spolnu politiju i bezbednost Federika Mogerini i evropski komesar za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han boraviće sutra u Sarajevu, gde će sa političkim liderima Bosne i Hercegovine razgovarati o deblokadi procesa evropskih integracija. ...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.