Mogerini: Puno napretka na Zapadnom Balkanu

Izvor: Radio 021, 03.Sep.2016, 20:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mogerini: Puno napretka na Zapadnom Balkanu

Visoka predstavnica za spoljnu politiku i bezbednost EU Federika Mogerini izjavila je da je "na Zapadnom Balkanu postignuto puno napretka u skorije vreme".

Kako se navodi u dokumentu postavljenom na sajtu Evropske komisije, Mogerinijeva je to izjavila na pres konferenciji održanoj povodom neformalnog sastanka ministara spoljnih poslova EU (Gymnich) u Bratislavi, prestonici Slovačke koja predsedava Unijom.

Šefica diplomatije EU je kazala da su ministri spoljnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << poslova evropskog bloka imali "važan sastanak" sa svim zemljama kandidatima za članstvo u EU.

"Ne samo sa Turskom, već i sa zemljama Zapadnog Balkana koje su kandidati: Albanijom, Srbijom, Crnom Gorom i Makedonijom, pokazujući potpunu odlučnost Evropske unije i njenih članica da se ide napred u procesu integracije u EU. Posebno na Zapadnom Balkanu, gde je postignuto puno napretka u skorije vreme i bilo puno zajedničkog rada na borbi protiv radikalizacije i terorizma, ali i u upravljanju migranstkim tokovima, u ekonomskim vezama, pričali smo sa njima o tome da su sjajni partneri za nas u budućem radu", navela je Mogerinijeva.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mogerini: Puno napretka na Zapadnom Balkanu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Sep.2016

Visoka predstavnica za spoljnu politiku i bezbednost EU Federika Mogerini izjavila je da je "na Zapadnom Balkanu postignuto puno napretka u skorije vreme"...Kako se navodi u dokumentu postavljenom na sajtu Evropske komisije, Mogerinijeva je to izjavila na pres konferenciji održanoj povodom neformalnog...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.