Mogerini: O Zapadnom Balkanu na Savetu EU u decembru

Izvor: RTS, 19.Nov.2018, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mogerini: O Zapadnom Balkanu na Savetu EU u decembru

Šefica diplomatije Evropske unije Federika Mogerini najavila je da će ministri spoljnih poslova EU razmatrati situaciju na Zapadnom Balknu na narednom sastanku Saveta EU u decembru.
Federika Mogerini je, posle debate ministara spoljnih poslova EU o situaciji u BiH, najavila da će se šefovi EU diplomatija "vratiti pitanju BiH, ali i celog Zapadnog Balkana" na sastanku Saveta EU u decembru. 
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Ocenila je da su ministri EU sa današnjeg sastanka u Briselu poslali tri glavne poruke BiH.
"To su poziv da se formira vlast što je pre moguće, pošto su izborni rezultati ozvaničeni. Drugo je da se stoprocentno fokusira na reformsku agendu koju građani BiH, pogotovo mladi očekuju, a što je povezano i sa EU perspektivom zemlje. Takođe, neophodno je da se u BiH fokusira i na reformu izbornog zakona i zabrinutost koja iz toga proizilazi", ocenila je Mogerini.
Navela je da će naredni meseci biti presudni za napredak BiH po svim navedenim prioritetima.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mogerini: O Zapadnom Balkanu na Savjetu EU u decembru

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Nov.2018

BRISEL - Šefica diplomatije Evropske unije Federika Mogerini najavila je da će ministri spoljnih poslova EU razmatrati situaciju na Zapadnom Balknu na narednom sastanku Savjeta EU u decembru.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Cerar i Mogerini: Dijalog Beograda i Prištine nastaviti u paketu

Izvor: Blic, 20.Nov.2018, 01:49

Slovenački ministar spoljnih poslova Miro Cerar razgovarao je na marginama ministarskog sastanka u Briselu sa visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbednost Federikom Mogerini o Zapadnom Balkanu, Iranu, Siriji i Cerarovoj predstojećoj poseti SAD u decembru.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.