Miščević očekuje dobru saradnju s Hanom

Izvor: Beta, 27.Okt.2014, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miščević očekuje dobru saradnju s Hanom

BEOGRAD, 27. oktobra 2014. (Beta) - Šefica pregovaračkog tima Srbije sa EU Tanja Miščević rekla je u ponedeljak da očekuje dobru saradnju s komesarom za politiku susedstva i pregovore o proširenju Johanesom Hanom, pošto dobro poznaje region i ima iskustva u radu u Evropskoj komisiji.

"Ja se nadam stvarno jako lepoj saradnji s članom Komisije Hanom zato što nas najpre jako dobro poznaje", rekla je Miščevićeva >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << novinarima na skupu u Beogradu o poglavlju 1 - slobodno kretanje roba, u pregovorima sa EU.

Ona je podsetila da je Han posetio Srbiju u vreme borbe protiv poplava, "kada je, nažalost, bila u teškoj situaciji".

Tanja Miščević je rekla i da Han ima iskustvo u radu u Komisiji, što je, kako je ocenila, velika prednost pošto mu neće biti "previše teško da udje u posao" i jer poznaje evropsku birokratiju.

Podsetila je i da on dolazi iz Austrije, "zemlje koja i te kako dobro razume region".

"To jeste zaista velika prednost. Ja ne kažem da to znači popust za sve nas, ali znači dobro razumevanje", rekla je Tanja Miščević.

Ona je zahvalila odlazećem komesaru za proširenje Štefanu Fileu, koji se, kako je istakla, "u proteklih pet godina i te kako žestoko založio za svaku od zemalja Zapadnog Balkana ponaosob".

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.