Minjon: Srbija važžan partner; Nikolić: S pravom očekujemo EU

Izvor: Blic, 03.Okt.2013, 12:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Minjon: Srbija važžan partner; Nikolić: S pravom očekujemo EU

Predsednik Parlamentarne Skupštine Saveta Evrope Žan-Kolod Minjon izjavio je danas da je Srbija jedna od ključnih zemalja u procesu dalje stabilizacije regiona Zapadnog Balkana i da je zato veoma važan partner Savetu Evrope.

Minjon je, posle sastanka sa predesednikom Srbije Tomislavom Nikolićem istakao da u tom procesu Savet Evrope ima saveznika i pomoć u Srbiji.

"Srbija je za nas veoma važna zemlja i pridajemo joj veliki značaj i pažnju... Sa zadovoljstvom pružamo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << priliku predsedniku Srbije da se obrati na plenatnom zasedanju PŠE", rekao je Minjon.

Nikolić, koji će se danas obratiti Palramentarnoj skupštini, rekao je novinarima da, za razliku od mnogih drugih predsednika ne govori na početku svog mandata, već godinu i po dana kasnije i da se, u skladu s tim, neće usredsrediti samo na ono što će Srbija uraditi u budućnosti, već i na ono što je uradila u proteklom periodu.

"Ovaj hram demokratije, vladavine i odbrane ljudskih prava traba da zna šta je Srbija danas uspela, zbog čega u celom svetu govore pozitivno o Srbiji i zbog čega Srbija s pravom računa da uz članstvo u Savetu Evrope, u skorije vreme svakako bude i član EU", rekao je predsednik Srbije.

Nikolić boravi u jednodnevnoj poseti Strazburu, tokom koje će se sastati sa visokim zavničnicima Saveta Evrope i govoriti na plenarnom zasedanju PS SE.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.