Milićević: Srbija da sledi smernice EK

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 13.Nov.2010, 07:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milićević: Srbija da sledi smernice EK

BEOGRAD - Portparol Socijalističke partije Srbije Đorđe Milićević izjavio je da Srbija traba da sledi smernice i preporuke iz Izveštaja Evropske komisije, jer je to jedini način da dobije status kandidata za članstvo u EU i započne pregovore za ulazak u Uniju.

Milićević je ocenio kao važnim to što je generalna ocena o napretku Srbije na putu evrointegracija pozitivna, odnosno da je ostvaren napredak u borbi >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << protiv kriminala i poboljšanje regionalne saradnje.

"Rezerve EU koje se odnose na reformu pravosuđa i brže procesuiranje slučajeva korupcije vidimo kao dobronamerne i one su pravac daljeg uspešnog nastavka reformi", rekao je Milićević.

Govoreći o predstojećim parlamentarnim izborima, koje su raspisale prištinske institucije za 12. decembar, Milićević je naglasio da SPS podržava odluku vlade da se nisu stekli uslovi da Srbi izađu na te izbore i dodao da se radi o državnom i nacionalnom, a ne stranačkom pitanju.

On je dodao da stoga nije dobro da političke stranke to pitanje politizuju, već je oko njega potreban konsenzus.

Milićević je podsetio da SPS do sada nikada nije učestvovao na izborima koje su raspisale prištinske institucije, niti je pozivao Srbe da izađe na njih.

Govoreći o eventualnoj rekonstrukciji Vlade Srbije Milićević je rekao da još uvek nije bilo razgovora na tu temu, ali da je ta stranka otvorena za razgovore i dodao da je važno da se zna kakav bi bio cilj i plan eventualne rekonstrukcije.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.