Mihajlović posjetila banjalučki Kastel

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Sep.2014, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović posjetila banjalučki Kastel

BANJALUKA - Potpredsjednik Vlade Srbije Zorana Mihajlović danas je, zajedno sa ministrom za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenkom Golić i gradonačelnikom Banjaluke Slobodanom Gavranovićem, posjetila tvrđavu Kastel čije se dvije cjeline rekonstruišu sredstvima EU i grada u ukupnoj vrijednosti od devet miliona KM.

Zahvaljujući za prijem, Mihajlovićeva je naglasila da je zadovoljstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << doći i vidjeti koliko je urađeno na trvđavi Kastel.

"Čim se radi i gradi to je dobro. Ovo je zaista lep završetak moje posete Banjaluci", rekla je Mihajlovićeva novinarima u Banjaluci.

Gradonačelnik Banjaluke rekao je da je rekonstrukcija cjeline devet skoro završena, a da bi radovi na cjelini dva kao dijelu kulturne i muzičke scene trebalo da krenu sa početkom građevinske sezone.

"Siguran sam da će radovi biti obavljeni u roku od godinu dana", rekao je Gavranović, dodajući da je "tvrđava Kastel zapravo banjalučki Kalemegdan na kojem su građani Srbije rado viđeni gosti".

Gradonačelnik Banjaluke, rekao je da će Mihajlovićeva biti pozvana i na prvu izložbu koja će biti postavljena u rekonstruisanoj kamenoj kući na tvrđavi Kastel.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.