Marnjak pozvao na smirenost

Izvor: B92, 05.Okt.2011, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marnjak pozvao na smirenost

Priština -- Šef misije Evropske unije na Kosovu Gzavije de Marnjak pozvao na smirenost, nakon napada na vozilo pripadnika Euleksovog osoblja u severnom delu Mitrovice.

U eksploziji naprave postavljene ispod automobila pripadnika misije Euleksa niko nije povređen, ali je Marnjak ovaj napad nazvao "jasnim pokušajem zastrašivanja".

"Nasilje ne može biti opcija. To nije način na koji se rešavaju problemi. Pravi put je dijalog i posvećenost rešavanju spornih pitanja", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je Marnjak tokom posete Tirani, preneo je AP.

U snažnoj eksploziji koja se dogodila pola sata iza ponoći u severnom delu Kosovske Mitrovice oštećeno je jedno putničko vozilo, ali povređenih nije bilo.

Kako je Tanjugu ranije danas rečeno u kosovskoj policiji, eksplozivna naprava aktivirana je 30 minuta iza ponoći na parkingu ispred jedne od stambenih zgrada koja se nalazi iza policijske stanice u severnom delu Mitrovice.

Oštećeno je vozilo marke "audi" čiji je vlasnik osoba koja radi kao prevodilac u Euleksu.

Euleks je najoštrije osudio ovaj napad i naveo da će odgovorni za to biti "gonjeni i izvedeni pred lice pravde".
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.