Makron: Putinov san raspad EU; Peskov: Želimo stabilnu EU

Izvor: RTS, 03.Sep.2018, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makron: Putinov san raspad EU; Peskov: Želimo stabilnu EU

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je da je san ruskog predsednika Vladimira Putina "raspad EU", na šta je reagovao portparol Kremlja Dmitrij Peskov poručivši da je Moskva zainteresovana za stabilnu i predvidivu Evropsku uniju.
"Poštujem >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Vladimira Putina i od onih sam koji veruju da treba da konstruišemo novu bezbednosnu arhitekturu sa Rusijom – potrebna nam je takva diskusija sa Rusijom. Međutim, san Vladimira Putina jeste raspad Evropske unije", rekao je Emanuel Makron u nedelju u intervjuu švedskoj televiziji SVT, prenose francuski mediji.

Povodom, kako navodi ruska agencija Tas, navodne izjave Makrona da Putin želi da "rasformira EU", portparol Kremlja Dmitrij Peskov je rekao da Rusija nastavlja da unapređuje bilateralne odnose sa članovima ove unije.
"Kako je EU glavni trgovinski i ekonomski partner Rusije, mada je pomno prati Kina, mi smo zainteresovani za razvoj, prosperitet, predvidivu i stabilnu Evropsku uniju", naglasio je Peskov. 
Što se tiče poštovanja koje je Makron iskazao prema Putinu, portparol Kremlja je rekao da ruski predsednik uzvraća na isti način. 

Prema njegovim rečima, Putin ima veoma konstruktivan radni i dobar lični odnos sa Makronom, što im pomaže u razgovorima o otvorenim pitanjima i problemima "o kojima dve zemlje otvoreno izražavaju različite stavove". 
Govoreći o stavu Putina prema EU, portparol Kremlja naglasio je da odnosi između Rusije i Unije nisu zamrznuti na rusku inicijativu, napomenuvši da to nije u interesu nijedne članice EU niti Rusije. 
"Čim Brisel pokaže volju, Rusija će biti spremna da krene putem poboljšanja odnosa, naročito jer u nekim oblastima, među kojima je dijalog o energetici i neke druge, odnosi nastavljaju da napreduju", zaključio je Peskov.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Peskov odgovorio Makronu povodom "Putinovih snova"

Izvor: Vesti-online.com, 03.Sep.2018

Rusija je spremna za normalizaciju i oživljavanje odnosa sa EU u skladu sa raspoloženjem članica Unije, izjavio je portparol predsednika Dmitrij Peskov, komentarišući reči predsednika Francuske Emanuela Makrona da Rusija navodno mašta da "rasformira EU"...- Što se tiče odnosa predsednika Putina...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.