Makalister: Svedok sam napretka Srbije

Izvor: RTS, 29.Maj.2019, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makalister: Svedok sam napretka Srbije

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Makalister kaže da je svedok napretka Srbije na putu ka članstvu u EU.
Makalister je nakon predstavljanja ovogodišnjeg izveštaja Evropske komisije o zemljama u procesu proširenja pozvao Srbiju na dalje reforme u ključnim oblastima pravosuđa, borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala i slobode izražavanja i medija.

"Video sam >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << napredak Srbije, posebno u oblasti makroekomske stabilizacije što je jasno donelo dobrobit narodu Srbije", kaže Makalister.
Izvestilac za Srbiju navodi da Srbija napreduje na svom putu ka EU, a da ukupni tempo pregovora zavisi od napretka u usvajanju i implemetaciji reformi u ključnim oblastima.
Makalister je dodao i da je za Srbiju veliki izazov dijalog i normalizacija odnosa sa Kosovom.
"Dijalog što pre mora biti nastavljen, a znamo da je potrebno doći do pravno obevezujućeg sporazuma", kaže Makalister.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Izveštaj EK o Srbiji: Napredak u vladavini prava i odnosima sa Kosovom ključni za put ka EU

Izvor: Beta, 29.Maj.2019

U izveštaju o evropskim reformama u Srbiji u 2018. godini Evropska komisija je naglasila da su "napredak u vladavini prava i sredjivanje odnosa s Kosovom od bitne važnosti i nastaviće da odredjuju dalji ritam pregovora o članstvu" Srbije u EU.U sažetku Izveštaja o napretku Srbije, u koji je agencija...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.