MIŠČEVIĆ: Građani Srbije će osetiti OVE DOBROBITI kada uđemo u EU

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jan.2018, 09:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MIŠČEVIĆ: Građani Srbije će osetiti OVE DOBROBITI kada uđemo u EU

Građani podeljeni oko ideje ulaska u EU

Građani Srbije još uvek su skeptični po pitanju ulaska u EU. Iako je veliki procenat za ulazak, nije ni zanemarljiv broj onih koji se protive ulasku. Običnim ljudima je ideja o tome šta predstavlja EU mnogo daleka i nerazumljiva pa stoga ne čudi veliki broj skeptika prema ideji EU i ne poznavanju njenih vrednosti. Da bi se to promenilo ljudima se mora bolje približiti ideja evropskih integracija kao i to koje dobrobiti zemlja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i njeni građani mogu imati.

Pročitajte i: 

O tome koje prednosti obični građani mogu da osete na svojoj koži kada Srbija uđe u Evropsku uniju razgovarali smo sa Tanjom Miščević - šeficom Pregovaračkog tima Srbije sa EU.

- Na prvom mestu to je sigurnost, pravna ali i ljudska. Druga važna stvar koju bih volela da osete jeste da se sa članstvom Srbije u EU povećavaju mogućnosti za bolji i kvalitetniji život, za rad, učenje, poslovanje.  Sve što proizvedemo, ako je dobro i kavlitetno, naći će kupca na tržištu EU. Zatim, pojačava se konkurentnost svih nas kao pojedinaca. Moramo se usavršavati, učiti tokom čitavog svog života da bismo bili konkurenti. Nije stvar u tome da kada se zaposlimo sa 22. godine da do penzije ostanemo i radimo isti posao - kaže Tanja Miščević.

Pored bezbednosti, pravne i ljudske, mogućnosti za bolji i kvalitetniji život, kao i konkurentnosti svih nas kao pojedinaca, šefica Pregovaračkog tima Srbije sa EU kaže da to nisu jedine prednosti koje će građani osetiti kada stupimo u Evropsku uniju.

- Sledeća stvar je da građani promenu osete u svom okruženju, od toga kako nam izgledaju ulice do toga, da li se mogu kupati na Lidu ovog leta. Za mene Evropa nije kasica prasica, za mene je Evropa mnogo više vrednosna stvar. Poslednja je korist koju država treba da ima. Niste više "na stolu" kao predmet rasprave, nego za stolom gde se odluke donose, a to je jako važno. Dakle, vi učestvujete u odlučivanju a ne odlučuju drugi o vama -  kaže šefica Pregovaračkog tima Srbije sa EU.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.