Lukšić: Sve radimo da u junu počnu pregovori sa EU

Izvor: S media, 03.Apr.2012, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lukšić: Sve radimo da u junu počnu pregovori sa EU

Crnogorski premijer Igor Lukšić izjavio je danas da je ta država maksimalno posvećena ispunjavanju svih obaveza kako bi u junu počela pristupne pregovore sa Evropskom unijom (EU).

Lukšić je, u razgovoru s delegacijom Evropskog parlamenta koju je predvodio Eduard Kukan, istakao punu posvećenost vlade nastavku evropskog procesa i reformi u svim oblastima značajnim za dalji evropski put Crne Gore.

On je, kako je saopšteno, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << naveo da vlada Crne Gore predano radi na ispunjavanju evropske agende, u cilju otpočinjanja pregovora u junu.

Kacin: Realno - pregovori početkom 2013.

Crnogorci su i šefovi i kuriri na ruti kokaina

Sveti Stefan tone - progutaće ga more za 50 godina

Otvaranje pregovora istorijsko je poglavlje za Crnu Goru i velika šansa za dalji razvoj, koja će imati uticaj na celi region, kazao je Lukšić.

Kukan se, kako se navodi, saglasio sa ocenom da dalji uspeh Crne Gore u evropskim integracijama znači dobrobit za ceo region.

Od napretka Crne Gore ka EU ceo region imaće kolateralni profit, kazao je on.

Predstavnici Evropskog parlamenta ohrabrili su vladu Crne Gore da nastavi sa ostvarivanjem konkretnih rezultata u oblasti vladavine prava.

Otvaranje pregovora poglavljima 23. i 24., prema oceni evropskih parlamentaraca, predstavlja garanciju za dalji nastavak reformi i evropskog procesa, navodi se u saopštenju.

Savet EU odlučio je ranije da Crna Gora počne pristupne pregovore sa Unijom u junu, ako do tada ispuni određene uslove koji se tiču vladavine prava.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.