Le Mer: Usvojićemo – i bez podrške Mađarske

Izvor: B92, 30.Jun.2022, 17:18

Le Mer: "Usvojićemo – i bez podrške Mađarske"

Pariz -- Zemlje članice EU usvojiće minimalnu korporativnu stopu poreza na dobit u narednim mesecima, bez obzira na to da li će Mađarska podržati ili ne poresku reformu.

To je danas izjavio francuski ministar finansija Bruno Le Mer.

"Minimalni porez će biti uveden u narednim mesecima sa ili bez podrške Mađarske", rekao je Le Mer na konferenciji za novinare organizovanoj povodom današnjeg završetka francuskog predsedavanja EU, izveštava Rojters.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Mađarska je ranije ovog meseca, kako navodi britanska agencija, u poslednjem trenutku iznela primedbe na usvajanje minimalnog korporativnog poreza od 15 odsto u EU, blokirajući postizanje dogovora kojim bi globalna poreska reforma bila pretočena u zakon na nivou celog 27-članog bloka.

Le Mer je dodao da radi sa evropskim komesarom za ekonomiju Paolom Đentilonijem na zakonskoj alternativi koja bi omogućila državama članicama da zaobiđu problem mađarskog veta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.