Lajčak danas u Beogradu posle posete Prištini

Izvor: Beta, 12.Maj.2023, 09:05

Lajčak danas u Beogradu posle posete Prištini

Specijalni predstavnik Evropske unije (EU) za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak sastaće se danas u Beogradu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.Kako je ranije saopšteno u Briselu, Lajčak, koji je juče boravio u Prištini, dolazi u Srbiju kako bi pratio sprovođenje onoga što je odlučeno i dogovoreno u Briselu, i pripremio sledeće korake i sastanke.Lajčak je u Prištini najavio da će u ponedeljak u Briselu biti sastanak šefova kosovskog i srpskog pregovaračkog tima Besnika Bisljimija (Bislimi) i Petra Petkovića.Posle sastanaka sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem (Albin) i Bisljimijem, Lajčak je rekao da su razgovarali o procesu normalizacije odnosa i narednim koracima posle sastanka lidera Kosova i Srbije 2. maja u Briselu.Lajčak je bio i u Severnoj Mitrovici, gde je rekao da se na severu oseća napetost i nepoverenje, ali da dijalog ima kapcitete da se to rešava.To je prva Lajčakova poseta Beogradu i Prištini posle sastanka Vučića i Kurtija 2. maja u Briselu na kojem je usvojena Deklaracija o nestalima, ali nije ostvaren pomak po pitanju Zajednice opština sa srpskom većinom na Kosovu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Miroslav Lajčak najavio sastanak šefova pregovaračkih timova Beograda i Prištine sledeće nedelje

Izvor: Danas, 12.Maj.2023

Nakon sastanaka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i direktorom Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petrom Petković na Tviteru se oglasio specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, koji je danas bio u zvaničnoj poseti Beogradu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.