Lajčak: Vučiću snažan mandat za reforme

Izvor: RTS, 24.Mar.2014, 00:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lajčak: Vučiću snažan mandat za reforme

Aleksandar Vučić i njegova stranka dobili su snažan mandat za sprovođenje svojih planova i programa, rekao je potpredsednik slovačke vlade Miroslav Lajčak. Brzina pregovora sa EU je u rukama srpskih vlasti, kaže Lajčak.

Nezapamćeno visok skor koji su Aleksandar Vučić i SNS ostvarili na parlamentarnim izborima u Srbiji pokazuju da su građani shvatili poruku o neophodnosti reformi, na osnovu kojih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << će zemlja krenuti u evropsku budućnost, izjavio je potpredsednik Vlade Slovačke i ministar spoljnih poslova Miroslav Lajčak.

"Na izborima koji su protekli u skladu s demokratskim i evropskim standardima i pravilima, narod je rekao svoje i poručio šta želi", rekao je Lajčak za Novosti.

"Ovo su nezapamćeni rezultati. Aleksandar Vučić i njegova stranka dobili su snažan mandat za sprovođenje svojih planova i programa. Želim im uspeh u tome, jer ti planovi vode Srbiju napred u Evropu, u društvo u kom nema korupcije. Siguran sam da je to dobro za sve građane Srbije. Želim, zbog toga, Aleksandru Vučiću, snagu i hrabrost da izdrži na tom putu", rekao je potpredsednik slovačke vlade.

Prema njegovim rečima, prioriteti su svima poznati i treba nastaviti proces pristupnih pregovora sa EU, a brzina ovih pregovora je u rukama srpskih vlasti.

"Treba, zatim, da se sprovedu neophodne reforme. Veoma je važno da građani razumeju šta se dešava. Kad postanete objekat tih reformi, da ne kažem i žrtva, onda tek shvatate koliko su one bolne. Dešavalo se da neki odustanu, kada vide kolika cena treba da se plati. Bitno je, zato, da se stalno objašnjava u kom pravcu se ovaj proces kreće, ali i da građani brzo vide rezultate", naglasio je Lajčak.

On je napomenuo da je Vučić je od samog početka otvoreno govorio da će sprovoditi reforme koje neće biti lake.

"I pored toga, dobio je veoma snažan mandat, što govori da su građani razumeli šta ih čeka i da ga u tome podržavaju. Sada treba istrajati i izdržati", rekao je Lajčak.

Lajčak je ocenio da su situacija u Ukrajini i pristupni pregovori sa Srbijom dva samostalna procesa.

"Prošlog ponedeljka smo mnogo vremena na sednici Saveta ministara EU u Briselu proveli razgovarajući o dešavanjima na Krimu. Ali, Srbija je u potpuno drugom procesu. Poznati su joj svi instrumenti, i sve je u njenim rukama. Proces pristupanja EU će ići onom brzinom na koju je Srbija spremna. EU ima dovoljno kapaciteta da to isprati", rekao je Lajčak.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Pobedio Vučićev plan za Evropu"

Izvor: B92, 24.Mar.2014

Bratislava/Beograd -- Aleksandar Vučić i SNS su dobili mandat za sprovođenje planova koji vode Srbiju u Evropu, kaže vicepremijer i ministar spoljnih poslova Slovačke Miroslav Lajčak..Nezapamćeno visok skor koji su Aleksandar Vučić i SNS ostvarili na parlamentarnim izborima u Srbiji pokazuju...

Nastavak na B92...

"Vučić i SNS dobili snažan mandat za reforme"

Izvor: Akter, 24.Mar.2014

Nezapamćeno visok skor koji su Aleksandar Vučić i SNS ostvarili pokazuju da su građani shvatili poruku o neophodnosti reformi, izjavio je potpredsednik Vlade Slovačke i ministar spoljnih poslova Miroslav Lajčak

Nastavak na Akter...

Lajčak: Vučić i SNS dobili snažan mandat za reforme

Izvor: Blic, 24.Mar.2014

BEOGRAD - Nezapamćeno visok skor koji su Aleksandar Vučić i SNS ostvarili na parlamentarnim izborima u Srbiji pokazuju da su građani shvatili poruku o neophodnosti reformi, na osnovu kojih će zemlja krenuti u evropsku budućnost, izjavio je potpredsednik Vlade Slovačke i ministar spoljnih poslova...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.