Lajčak: Postignut dogovor o ključnim elementima procesa dijaloga

Izvor: Beta, 12.Jul.2020, 14:46

Lajčak: Postignut dogovor o ključnim elementima procesa dijaloga

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je da je rezultat današnjeg video sastanka predstavnika Srbije, Kosova i Unije dogovor o ključnim elementima procesa dijaloga Beograda i Prištine.Po završetku sastanka, Lajčak je rekao da je postignut dogovor i o dnevnom redu sledećeg sastanka koji će biti održan uživo u četvrtak u Briselu."Drago mi je što mogu da kažem da je dijalog o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa Srbije i Kosova uz posredstvo Unije obnovljen posle 20 meseci", kazao je Lajčak.On je zahvalio obema stranama na današnjem "konstruktivnom angažmanu".Uz Lajčaka, na današnjem video sastanku učestvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer Kosova Avdulah Hoti i šef evropske diplomatije Žozep Borel.Uoči sastanka, Borel i Lajčak su prvo odvojeno razgovarali sa Hotijem i sa Vučićem.Vučić je tokom trilateralnog sastanka objavio da su dogovorene teme za sastanak u Briselu u četvrtak."Dijalog pod pokroviteljstvom EU posle 20 meseci se nastavlja. Dogovorene su i teme za sastanak u Briselu u četvrtak", naveo je Vučić na Instagramu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Lajčak: Postignut dogovor o ključnim elementima procesa dijaloga

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Jul.2020

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je da je rezultat današnjeg video sastanka predstavnika Srbije, Kosova i Unije dogovor o ključnim elementima procesa dijaloga Beograda i Prištine...Po završetku sastanka, Lajčak je rekao da je postignut dogovor i...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.