Lajčak: Planiram da sazovem sastanak

Izvor: B92, 05.Mar.2024, 14:03

Lajčak: Planiram da sazovem sastanak

Specijalni izaslanik EU za dijalog Miroslav Lajčak razgvarao sa glavnim pregovaračem Prištine Besnikom Bisljimijem.

Kako je naveo, razgovarali su o implementaciji Ohridskog sporazuma, o uredbi tzv. CBK o dinaru, a prema rečima Lajčaka, on će narednih dana sazvati sastanak glavnih pregovarača Beograda i Prištine u Briselu.

"Planiram da održim sastanak u Briselu na nivou glavnih pregovarača. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << To je bio i razlog zašto sam došao ovde", rekao je Lajčak novinarima.

Kada se radi o uredbi tzv. CBK o dinaru rekao je da planira da analizira posledice i da je bitno da se ona ne odrazi negativno na građane.

On je rekao i da je u interesu obe strane da implementiraju do sada dogovoreno u Briselu.

"Ohridski sporazum je najbolji koji su mogle da dobiju obe strane. Razgovarali smo o brzoj implementaciji sporazuma. Prošlo je godinu dana od donošenja dokumenta i želimo da vidimo napredak u tom pravcu. Razgovori će se nastaviti. Verujem da ova pitanja mogu vrlo jednostavno da se reše", rekao je Lajčak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.