Lajčak: Moramo da dovedemo dijalog Beograda i Prištine do kraja

Izvor: Vostok.rs, 22.Maj.2020, 10:40

Lajčak: Moramo da dovedemo dijalog Beograda i Prištine do kraja

Specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak kaže su sve strane spremne na nastavak dijaloga Beograda i Prištine, a da se samo čeka da situacija sa virusom dozvoli fizički susret i nastavak razgovora.
“Ovoga puta moramo da dovedemo dijalog do kraja tako što ćemo postići sporazum koji će jednom i zauvek rešiti sva otvorena pitanja i normalizovati atmosferu ne samo između Beograda i Prištine već i čitavom regionu”, kazao je Lajčak za TVCG. On je naglasio da očekuje brzo pokretanje dijaloga o normalizaciji odnosa. “Uzmimamo u obzir i politički kalendar u Srbiji i političku situaciju na Kosovu oko vlade, ali glavni faktor je epidemiološka situacija koja mora da nam dozvoli da se sretnemo”, kaže Lajčak.    

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.