LSV: Srbija zaslužuje jasan odgovor

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Sep.2015, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LSV: Srbija zaslužuje jasan odgovor

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) smatra da Srbija zaslužuje jasan odgovor na pitanje da li će i kada EU omogućiti trajno, održivo rešenje za putovanje izbeglica pozivajući građane i institucije da nastave da budu primer solidarnosti.

Iz LSV-a su apelovali i na sve aktere na političkoj sceni da se pitanje izbegličke krize ne koristi u dnevnopolitičke potrebe niti u predstojećoj izbornoj kampanji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ocenjujući da je obaveza svih da kao ljudi pomognemo drugim ljudskim bićima.

Navodeći da rešenje sigurno nije da izbeglice ostanu ispred zida, niti rešenje mogu biti sukobi i bacanje suzavca na decu na granicama EU, iz LSV-a kažu da su uvereni da će EU i svaka njena država zakone koji regulišu pitanja izbeglica, migranata, azilanata i ljudskih prava poštovati u punom kapacitetu.

''Očekujemo da zaustave humanitarnu katastrofu i utiču na ponašanje službenih organa Mađarske prema izbeglicama i zaustave radikalizaciju stanja na granici'', istaknuto je u saopštenju LSV.

Iz te stranke podsećaju da, iako Srbija nije željeno odredište izbeglica, niti je članica EU, ona jeste kandidat za članstvo u EU.

Kako kažu, pored ljudske solidarnosti, između ostalog, i to je jedan od razloga zbog kojih smatraju da, ukoliko bude potrebno, deo izbeglica može ostati i u Srbiji u broju koji je primeren veličini i ekonomskoj snazi Srbije, uz neophodnu finansijsku pomoć EU.

Iz LSV navode i da insistiraju na tesnoj, dnevnoj i efikasnoj saradnji republičke i pokrajinske administracije u vezi rešavanja dnevnih pitanja koja se tiču izbeglica.

Podsećaju da je takva saradnja bila moguća prilikom prošlogodišnjih poplava, oni ocenjuju da nema razloga da zbog bilo kakvih nesuglasica bude problema u prihvatu, smeštaju i odnosu prema izbeglicama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.