Kurc objasnio: Austrija nije izolovana

Izvor: Vesti-online.com, 05.Apr.2018, 08:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurc objasnio: Austrija nije izolovana

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc odbacio je tvrdnje da je Austrija, zbog svoje odluke da ne proteruje ruske diplomate međunarodno izolovana i da je prekršila liniju EU.

- To jednostavno nije tačno - kazao je on sinoć na televiziji "Puls 4".

Kurc je objasnio da je Austrija na Samitu EU iskazala svoju solidarnost sa Velikom Britanijom i osudila Rusiju zbog "moguće odgovornosti za napad >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << otrovom na dvostrukog agenta".

Rekao je da zvaničan Beč ujedno podržava i odluku EU o pozivanju ambasadora Unija iz Moskve na konsultacije u Brisel.

Međutim, po pitanju proterivanja diplomata EU, kako je podsetio, nema jedinstveni stav, pošto jedna trećina članica nije podržala tu meru.

Kao razloge za nepodržavanje mere proterivanja ruskih diplomata Kurc je naveo neutralnost, kao i činjenicu da je Beč sedište mnogih međunarodnih organizacija.

Pored toga, dodao je, da Austrija ima tradiciju zemlje koja gradi mostove ka Rusiji, dok druge zemlje, kao što su baltičke, na osnovu svoje istorije imaju drugacicji odnos prema Moskvi.

- Za oba puta mora postojati razumevanje - podvukao je Kurc.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kurc: Pokazali smo solidarnost sa Londom jer je Rusija, najverovatnije, odgovorna za trovanje

Izvor: Vostok.rs, 05.Apr.2018

Beč je odbio da protera ruske diplomate, jer tradicionalno održava dobre odnose sa Rusijom, izjavio je austrijski kancelar Sebastijan Kurc.. . . „Trećina zemalja EU nije proterala ruske diplomate i mi smo među njima. Zajedno sa ministrom spoljnih poslova sam doneo odluku da se to ne radi,...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.