Kuper osudio napad na srpski konvoj

Izvor: B92, 05.Apr.2012, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuper osudio napad na srpski konvoj

Brisel -- Posrednik EU u dijalogu Beograda i Prištine Robert Kuper osudio je napad na srpsku delegaciju u Prištini, rekavši da taj čin "nije u skladu sa duhom dijaloga".

"Osuđujemo napad na konvoj srpske delegacije u Prištini koji se dogodio juče. Takav čin nije u skladu sa duhom dijaloga. Delegacija je deo radne grupe za implementaciju dogovora postignutih u dijalogu uz posredovanje EU", istakao je Kuper u saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dostavljenom Tanjugu.

On je napomenuo da će EU nastaviti da posreduje u dijalogu Prištine i Beograda, kao i da se dve strane sastaju danas radi daljih implementacija dogovora.

"Treba da bude jasno da se ovaj dijalog ne tiče samo postizanja sporazuma, već, što je još važnije, njihove implementacije i doprinosa stvarnoj dobrobiti građana na obe strane. Implementacija je, takođe, ključna za napredak svake strane na njihovom putu ka Evropskoj uniji", dodaje se u saopštenju.

U sredu su u centru Prištine kamenovana dva automobila u kojima su bili članovi delegacije Vlade Srbije, koji su u Pokrajini boravili sa zadatkom da implementiraju dogovore postignute u dijalogu Beograda i Prištine, i tom prilikom jedan član delegacije je lakše povređen.

Napad je ranije danas osudila i šefica kosovske delegacije Edita Tahiri.

Predsednik Boris Tadić izjavio je da je napad na delegaciju Vlade Srbije u Prištini upozorenje institucijama sistema, Vladi i parlamentu da održe postojeći nivo bezbednosti.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kuper osudio napad na srpsku delegaciju u Prištini

Izvor: S media, 05.Apr.2012

Posrednik EU u dijalogu Beograd-Priština Robert Kuper osudio je danas napad na srpsku delegaciju u Prištini..."Osudjujemo jučerašnji napad na konvoj srpske delgacije u Prištini. Takvi činovi nisu u duhu dijaloga. Delegacija je bila deo radne grupe za sprovodjenje sprazuma koji su postignuti u dijalogu...

Nastavak na S media...

Robert Kuper osudio napad na srpsku delegaciju u Prištini

Izvor: Blic, 05.Apr.2012

Posrednik EU u dijalogu Beograd-Priština Robert Kuper osudio je danas napad na srpsku delegaciju u Prištini..."Osuđujemo jučerašnji napad na konvoj srpske delgacije u Prištini.Takvi činovi nisu u duhu dijaloga. Delegacija je bila deo radne grupeza sprovođenje sprazuma koji su postignuti u dijalogu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.