Koštunica: Težak udarac za Srbiju

Izvor: RTS, 24.Feb.2012, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica: Težak udarac za Srbiju

Dogovor postignut u Briselu predstavlja "težak udarac" za srpsku državu i najbolji je dokaz zašto bi Srbija trebalo da proglasi političku neutralnost, rekao lider DSS-a Vojislav Koštunica.

Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica ocenio je da je dogovor postignut u Briselu "težak udarac" za srpsku državu i najbolji dokaz zašto bi Srbija trebalo da proglasi političku neutralnost.

"Nema boljeg dokaza zašto Srbija treba da proglasi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << političku neutralnost i skine sa sebe breme pritisaka i ucena Evropske unije od štetnosti potpisanih protivustavnih sporazuma sa albanskim separatistima", rekao je Koštunica Tanjugu.

Prema njegovim rečima, dogovorom u Briselu, Evropska unija je zajedno sa vlastima u Beogradu nanela težak udarac srpskom narodu i državi, a Srbiju naterala da bude saučesnik u stvaranju nezavisne države Kosovo.

"Srbija je danas u Briselu ponižena i naterana od Evropske unije da bude saučesnik u stvaranju nezavisne države Kosovo. Vlast slavi što će dobiti kandidaturu i što je postignut dogovor sa albanskim separatistima", rekao je Koštunica.

Koštunica je naglasio da će po tom sporazumu albanski carinici i policajci uspostaviti granicu između Srbije i Kosova, a da će "na regionalnim skupovima separatisti biti predstavljeni fusnotom u kojoj se, pored Rezolucije 1244, navodi i mišljenje Međunarodnog suda pravde, po kome nezavisnost Kosova nije kršenje međunarodnog prava".

"Nema danas slobodnog čoveka u našoj državi koji se ne oseća poniženim. Srpski narod na Kosovu treba da zna da smo danas izgubili i da smo poraženi, ali i da je suštinski, ceo srpski narod uz njih i da će Kosovo i Metohija, dokle god je na snazi sadašnji Ustav, biti deo Srbije", zaključio je Koštunica.
Pogledaj vesti o: Vojislav Koštunica

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Koštunica: Srbija je ponižena u Briselu

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Feb.2012

BEOGRAD - Predsjednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica ocijenio je danas da je dogovor postignut u Briselu "težak udarac" za srpsku državu i najbolji dokaz zašto bi Srbija trebalo da proglasi političku neutralnost.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.