Koštunica: Srbija da ne bude satelit EU

Izvor: Vesti-online.com, 02.Jan.2013, 19:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica: Srbija da ne bude satelit EU

Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica izjavio je da Srbija mora da krene novim pravcem, tako što će se iščupati iz inferiornog položaja u kojem se nalazila u procesu evropskih integracija i tako što će prestati da bude satelit EU.

Koštunica: Srbija da formuliše novu politiku  

Koštunica je istakao da se Srbija mora okrenuti svojim snagama i razvijati državotvornu politiku.

 

"U osnovi državotvorne >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << politike, bar kada je reč o EU i političkim i vojnim savezima, jeste jasno definisanje toga da Srbija treba da bude politički neutralna i da ne treba da bude članica EU niti ijednog drugog saveza, i da treba da sarađuje sa svim državama u skladu sa svojim interesima, a ne na svoju štetu", objasnio je Koštunica.

 

On je naveo da je potrebno u narednim mesecima još jednom definisati i potvrditi politiku vojne neutralnosti, odnosno nepristupanja NATO-u, prenose beogradski mediji.

 

Koštunica je naglasio da je u ovoj godini potrebno definisati novu politiku u skladu sa državnim i nacionalnim interesima.

 

"Ako ne dođe do formulisanja nove politike, ako se na jedan ili drugi način po inerciji nastave evrointegracije, onda će se samim tim nastaviti i urušavanje Srbije, jer evropske integracije vode dezintegraciji Srbije, njenom slabljenju, dovode u pitanje Srbiju ne samo u teritorijalnom, već i u ekonomskom, identitetskom i svakom drugom smislu", smatra Koštunica.

 

Sumirajući prošlogodišnje političke događaje, Koštunica je rekao da izuzetno jak utisak, osim izbora i političkih promena u Srbiji, izaziva kriza kroz koju prolazi EU, koja će, kako je uveren, dovesti do hlađenja najvećih pobornika evrointegracija u Srbiji, a onda i do potpunog odbacivanja te ideologije.

 

"EU je malaksala i pokazalo se da je to `tigar od papira`, što potvrđuju i njeni zvaničnici među kojima je sve više evroskeptika", dodao je lider DSS-a.
Pogledaj vesti o: Vojislav Koštunica

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.