Koštunica: Opšti pritisak na Srbe

Izvor: B92, 21.Maj.2011, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica: Opšti pritisak na Srbe

Beograd -- Lider DSS Vojislav Koštunica izjavio da bi odustajanje od osnovnih načela u pitanjima Kosova, Republike Srpske i SPC u Crnoj Gori bila "nacionalna katastrofa".

Koštunica je ocenio da je započeo "pritisak na Srbiju da prihvati Išingerov plan za Kosovo po modelu sporazuma dve Nemačke".

Istovremeno, vrši se i pritisak na SPC u Crnoj Gori, kao i na RS da pristane na centralizaciju Bosne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Hercegovine.

"Sadašnja vlast u Srbiji će biti nagrađena kanditaturom za EU ako bude konstruktivna u ovom sveopštem pritisku na srpski narod u Srbiji, RS i Crnoj Gori", naveo je Koštunica.

Po njegovoj oceni, jedini pravi odgovor za Kosovo je poštovanje Ustava Srbije, za RS poštovanje Dejtonskog sporazuma, a za SPC u Crnoj Gori, poštovanje kanonskog prava.

"Vlast u Srbiji mora da se drži ova tri načela. Svako napuštanje ovih načela i traženje inovativnih rešenja značilo bi pravu nacionalnu katastrofu", kazao je Koštunica.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Koštunica: Vlast ne sme da odustane od osnovnih načela

Izvor: SrbijaNet.rs, 21.Maj.2011

Lider Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica izjavio je danas da bi odustajenje vlasti u Srbiji od osnovnih načela kada su u pitanju Kosovo, Republika Srpska i Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori bila "nacionalna katastrofa". Koštunica je u izjavi agenciji Beta ocenio

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Koštunica: Bez načela pravo u katastrofu

Izvor: RTS, 21.Maj.2011

Odustajenje vlasti u Srbiji od osnovnih načela kada su u pitanju Kosovo, Republika Srpska i Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori bilo bi "nacionalna katastrofa", ocenio lider DSS-a Vojislav Koštunica. ..Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica rekao je da bi odustajanje države od...

Nastavak na RTS...

Inovativna rješenja ne mogu da zamijene Dejtonski sporazum

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Maj.2011

BEOGRAD- Lider opozicione Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica smatra da bi odustajanje vlasti u Srbiji od osnovnih načela u vezi sa Kosovom, Republikom Srpskom (RS) i Srpskom pravoslavnom crkvom u Crnoj Gori bilo "nacionalna katastrofa".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Koštunica: Inovativna politička rešenja su katastrofa za srpski narod

Izvor: SEEbiz.eu, 21.Maj.2011

BEOGRAD - Vojislav Koštunica smatra da bi odustajanje vlasti u Srbiji od osnovnih načela u vezi sa Kosovom, Republikom Srpskom i Srpskom pravoslavnom crkvom u Crnoj Gori bilo "nacionalna katastrofa"

Nastavak na SEEbiz.eu...

Koštunica: Pritisak na srpski narod

Izvor: Večernje novosti, 21.Maj.2011

Lider Demokratske stranke Srbije smatra da ne treba odustajati od osnovnih načela za Kosovo i Metohiju, RS i SPC u Crnoj Gori

Nastavak na Večernje novosti...

KOŠTUNICA: NEMA ODUSTAJANJA OD KOSOVA

Izvor: Kurir, 22.Maj.2011, 10:02

BEOGRAD - Lider DSS Vojislav Koštunica izjavio je da bi odustajanje vlasti u Srbiji od osnovnih načela kada je reč o Kosovu, Republici Srpskoj i SPC u Crnoj Gori bilo „nacionalna katastrofa“. On je ocenio da je započeo „istovremeni pritisak na Srbiju da prihvati Išingerov plan za Kosovo po...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.