Koštunica: Neka narod odluči o putu u EU

Izvor: Večernje novosti, 19.Jan.2014, 23:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica: Neka narod odluči o putu u EU

DEMOKRATSKA stranka Srbije ima veliki zadatak da pridobije Srbiju za ideju političke neutralnosti - poruka je Vojislava Koštunice, koji je na 11. skupštini DSS bio jedini kandidat za lidera ove partije. - Politička neutralnost je najbolja garancija ekonomskog prosperiteta zemlje. Ona je čuvar srpske državnosti, onoliko koliko EU razbija našu državu. Pozivamo na nacionalnu javnu raspravu gde će se ukrstiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << argumenti šta je bolje za Srbiju - rekao je u nedelju Koštunica. Poručivši da će Srbija propadati sve više dok su joj ruke vezane evropskim integracijama, on je upitao i da li je uopšte moguće da Britanija najavljuje da će raspisati referendum o izlasku iz EU, a da se Srbija zaklinje da neće skrenuti sa ovog slepog puta? Prema rečima lidera DSS, država ne sme da zabada glavu u pesak, zbog čega je njegov predlog da se početkom 2015. raspiše referendum na kome bi narod odlučio: treba li dalje ići putem evropskih integracija ili treba da se proglasi politička neutralnost? - Ne želimo da nam agencije za istraživanje javnog mnjenja saopštavaju šta narod hoće - naveo je Koštunica. On je članovima svoje stranke poručio da DSS treba da pokaže novi elan kojim će se menjati zemlja: - Žao mi je što nije bilo više kandidata za predsednika, jer bi i to pokazalo demokratičnost naše stranke. Koštunica je ukazao i da je važno da DSS bude u vlasti u Beogradu jer je to garant vođenja odgovorne politike: - Uveren sam da je Aleksandar Popović najbolji kandidat za gradonačelnika Beograda. TIM ZA potpredsednike stranke predloženi su Dragan Jočić, Aleksandar Popović, Miloš Aligrudić, Slobodan Samardžić, Nenad Popović, Borko Ilić, Milan Stamatović i Donka Banović.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Koštunica: Narod da odluči o EU, Popović kandidat za gradonačelnika Beograda!

Izvor: Telegraf.rs, 20.Jan.2014, 08:28

- Politička neutralnost je najbolja garancija ekonomskog prosperiteta zemlje. Ona je čuvar srpske državnosti - kaže lider DSS-a

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.