Kosorova: Vreme je za slavlje

Izvor: B92, 01.Dec.2011, 21:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosorova: Vreme je za slavlje

Zagreb -- Premijerka Hrvatske Jadranka Kosor ocenila je da je prihvatanje Ugovora o pristupanju Hrvatske EU u Evropskom parlamentu istorijski trenutak.

"Ovo je istorijski trenutak, vreme je za slavlje... Ova vlada je najzaslužnija što Hrvatska postaje 28. članica Unije, a hrvatski jezik 24. službeni jezik EU", rekla je Kosorova u Zagrebu.

Ona je rekla da taj svečani trenutak posvećuje prvom predsedniku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Hrvatske Franji Tuđmanu i braniteljima.

Kosorova je podsetila da je Hrvatska imala do sada najteže pregovore i da je pregovarala "noseći teret nametnutog rata" i u trenutku ekonomske krize u EU.

Dodala je da će ugovor 9. decembra u Briselu potpisati naliv-perom, darom pape Benedikta Šesnaestog, koji joj je, kako je rekla, u vreme blokade pregovora zbog spora sa Slovenijom jedini dao podršku.

Poslanici Evropskog parlamenta velikom većinom glasova danas su odobrili Ugovor o pristupanju Hrvatske Evropskoj uniji, koji će biti potpisan 9. decembra u Briselu.

U ime Hrvatske ugovor će potpisati sadašnja premijerka Jadranka Kosor i predsednik Ivo Josipović.

Planirani datum ulaska Hrvatske u EU je 1. jul 2013.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.