Kosačev: Razočarava ćutanje Nemačke čije interese napadaju SAD

Izvor: Vostok.rs, 17.Dec.2018, 19:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosačev: Razočarava ćutanje Nemačke čije interese napadaju SAD

Predsedavajući odbora za međunarodne poslove Saveta Federacije Rusije Konstantin Kosačov je saopštio da su pozivi Sjedinjenih Američkih Država Nemačkoj da odustane od „Severnog toka 2“ i Evropskoj uniji da se suprotstavi Rusiji, drsko mešanje u poslove suverenih partnera. „Kategorična izjava SAD o ’Severnom toku 2‘ sa pozivom Nemačkoj da od njega odustane, a Evropskoj Uniji da zbije redove ’protiv Rusije agresije‘ predstavlja očigledno i drsko mešanje u poslove suverenih partnera prema kojima SAD nemaju prava da imaju bilo kakav odnos“, napisao je Kosačov na svojoj stranici na Fejsbuku. Kosačov je dodao da u ovoj situaciji pre svega razočarava ćutanje Nemačke, čije interese napadaju Sjedinjene Američke Države, kao i pasivnost Evropske Unije, koja ne reaguje na mešanje SAD u suverene poslove.
Pokušaji Sjedinjenih Američkih Država da se mešaju u poslove drugih država su opasni za ceo svet i destruktivni za međunarodnu saradnju, takva politika je u suprotnosti sa interesima bilo koje zemlje koja nije satelit SAD, uključujući i interese Rusije, dodao je senator. Kosačov smatra da bi Rusija, ukoliko bi pratila isključivo svoje interese, morala da se meša, na primer, u trgovinske sporove Vašingtona i Pekinga na strani kineskog saveznika ili u krizu NAFTA. „Mi to ne radimo. Prvo, zato što Rusija poštuje suverenitet partnera i nikada se ne meša u tuđe poslove. U tome smo sasvim u skladu sa statusom svetske sile. I time se, naravno, razlikujemo od drskih Amerikanaca koji žive u iluziji svoje isključivosti i svedozvoljnosti koja iz toga proizlazi“, napisao je Kosačov. Ranije je portparol američkog Stejt departmenta Robert Paladino izjavio da Sjedinjene Američke Države pozivaju Nemačku da „posluša susede“ i odustane od izgradnje gasovoda „Severni tok 2“. 

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Morozov: Rezolucija UN-a o Krimu nema pravnu snagu

Izvor: Vostok.rs, 18.Dec.2018, 10:56

Rezolucija UN o Krimu nema pravnu snagu, to je pokušaj političkog pritiska na Rusiju kroz deo UN pod kontrolom Sjedinjenih Američkih Država, izjavio je za RIA Novosti član međunarodnog odbora Saveta Federacije Rusije Oleg Morozov.. „Još jedan pokušaj političkog pritiska na Rusiju kroz...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.