Konte: EU ne može da prihvati turske ucene

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Okt.2019, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konte: EU ne može da prihvati turske ucene

Evropska Unija ne sme da podlegne pretnjama Turske da će poslati nekoliko miliona sirijskih izbeglica na stari kontinent, izjavio je italijanski premijer Đuzepe Konte, dodajući da Ankara treba da odmah obustavi svoje operacije u severnoj Siriji. "EU ne može da prihvati ovu ucenu. Turski napori da smesti izbeglice ne mogu da postanu sredstvo ucenjivanja za vojnu operaciju koju ne možemo da prihvatimo i koja mora odmah da se zaustavi," kazao je Konte. Turska, koja i dalje...
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Treba li Evropa da strahuje od turskih pretnji ili Erdogan PUCA IZ PRAZNE PUŠKE?

Izvor: Blic, 11.Okt.2019

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan juče je zapretio da će "otvoriti kapiju" i na stari kontinent pustiti tri miliona sirijskih izbeglica ukoliko Evropa ne prestane da kritikuje njihovu vojnu operaciju protiv Kurda sa severa Sirije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.