Komisija predstavila mapu puta za jačanje zone evra

Izvor: EurActiv Srbija, 06.Dec.2017, 15:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komisija predstavila mapu puta za jačanje zone evra

Evropska komisija predstavila je 6. decembra "mapu puta" za produbljivanje evropske Ekonomske i monetarne unije (EMU) sa konkretnim koracima koji treba da budu napravljeni u narednih 18 meseci. U sklopu paketa su i inicijative, uključujući za osnivanje Evropskog monetarnog fonda (EMF) i izbor evropskog ministra ekonomije i finansija. Cilj Komisije je da unapredi jedinstvo, efikasnost i demokratsku odgovornost zone evra.
Opširnije...
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Evropska komisija predstavila plan za jačanje zone evra

Izvor: Beta, 06.Dec.2017

Evropska komisija predstavila je danas "mapu puta" za produbljivanje evropske Ekonomske i monetarne unije (EMU) s konkretnim koracima u narednih 18 meseci. U sklopu paketa su i inicijative, medju kojima za osnivanje Evropskog monetarnog fonda (EMF) i izbor evropskog ministra ekonomije i finansija. Cilj...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.