Kina pretekla SAD u trgovinskoj razmeni sa EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Dec.2020, 11:28

Kina pretekla SAD u trgovinskoj razmeni sa EU

Kina je postala glavni spoljnotrgovinski partner Evropske unije pretekavši Sjedinjene Američke Države, što je posledica pandemije kovida 19 i rasta kineske privredne aktivnosti, objavio je Eurostat, a prenosi Ekonomik tajms.

Tokom prva tri tromesečja 2020. razmena EU i Kine dostigla je 425,5 milijardi dolara, dok je istovremeno ramena EU sa SAD iznosila 412,5 milijardi dolara, precizirao je Eurostat.

Ovi podaci posledica su rasta uvoza zemalja EU iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Kine od 4,5 odsto i pada uvoza iz SAD od 11,4 procenta, kao i pada izvoza EU preko Atlantika od 10 procenata.

Spoljnotrgovinski deficit EU u razmeni sa Kinom u prvih devet meseci 2020. popeo se na 135,9 milijardi dolara u odnosu na 123,9 milijardi u istom razdoblju prošle godine.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.