Kazna za tekst objavljen pre 19 godina

Izvor: EurActiv Srbija, 18.Dec.2013, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kazna za tekst objavljen pre 19 godina

Apelacioni sud u Kragujevcu presudio je da urednik Miroslav Jovanović i nedeljnik "Svetlost", koji više ne izlazi, plate 790.000 dinara zbog teksta koji je objavljen pre 19 godina i štete koju su pretpreli vlasnici jedne privatne apoteke, saopšteno je 18. decembra u Kragujevcu. Ovo je drastičan primer lošeg funkcionisanja pravosudja i potrebe za reformama koje bi donele red i odgovornost u pravosudje u Srbiji. Pored toga, ovakvi primeri pokazuju da reforma pravosudja nije apstraktan zahtev EU ili drugih medjunarodnih partnera Srbije već potreba društva, čijim članovima je potrebna pravna sigurnost.
Opširnije...
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Kragujevac

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

NUNS:Zašto postupak traje 19 godina

Izvor: B92, 19.Dec.2013, 16:33

Beograd -- NUNS pita Apelacioni sud u Kragujevcu kako je moguće da sudski postupak u kojem je nekadašnji urednik "Svetlosti" Miroslav Jovanović kažnjen, traje 19 godina...Udruženje ocenjuje da je prekršeno pravo na efikasno sudjenje...Apelacioni sud u Kragujevcu presudio je da urednik Miroslav...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.