Kameron u utorak iznosi predloge za reforme EU

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Nov.2015, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kameron u utorak iznosi predloge za reforme EU

Nekoliko meseci posle tapkanju u mestu, britanski premijer Dejvid Kameron u utorak treba da otkrije koje reforme želi u Evropskoj uniji, kako bi Velika Britanija ostala članica unije, javila je danas agencija Frans pres.

Nakon što je obećao Britancima referendum o članstvu Velike Britanije u EU do kraja 2017. godine, Kameron će u u utorak objaviti zahteve svoje zemlje u pismu predsedniku Evropskog >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << saveta Donaldu Tusku.

Pismo, koje treba da bude objavljeno, dolazi tačno u vreme kada EU treba da o tome raspravlja na sastanku Evropskog saveta zakazanog za polovinu decembra u Briselu.

Očekuje se da će britanski premijer upozoriti evropske partnere da se "ne oglušuju" o zahteve njegove zemlje i da "nijedna opcija neće biti isključena".

Britanski ministar za evropska pitanja Dejvid Lidington izjavio je da ne očekuje dogovor EU i Velike Britanije na sastanku u decembru.

Lidington je rekao da se u utorak ne očekuju "detaljni zahtevi", jer London želi da ostavi "manevarski prostor za pregovore".

Kako se od ranije zna, Velika Britanija želi temeljnija socijalna i ekonomska pravila EU i sporazume među njenim članicama kako bi države stekle više samostalnosti u odlučivanju nauštrb institucija u Briselu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kameron u utorak iznosi predloge za reforme EU

Izvor: Akter, 08.Nov.2015

Nekoliko meseci posle tapkanju u mestu, britanski premijer Dejvid Kameron u utorak treba da otkrije koje reforme želi u EU, kako bi Velika Britanija ostala članica unije..Nakon što je obećao Britancima referendum o članstvu Velike Britanije u EU do kraja 2017. godine, Kameron će u u utorak objaviti...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.