Kako će Vlada reagovati na demarš EU?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Avg.2014, 09:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako će Vlada reagovati na demarš EU?

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić danas bi građanima Srbije trebalo da saopšti kako će se zemlja opredeliti po pitanju zaključka Evropske unije u pogledu reagovanja zemalja članica i kandidata unije na kontrasankcije koje je Rusija uvela Briselu i Vašingtonu. Povodom, kako neki izvori tvrde, demarša Evropske unije Srbiji  Vučić će danas održati konferenciju za novinare u Vladi Srbije.

Tanjugu je u Vladi Srbije potvrđeno da je demarš juče stigao u Vladu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a u sedištu EU u Briselu Tanjugu nisu mogli da potvrde da je Srbiji upućen demarš.

Zvaničnici uputili su na zaključke sa nedavno održanog sastanka šefova diplomatija EU, u kojima se treće zemlje i zemlje kandidati pozivaju da ne koriste ruski embargo protiv evropskih proizvođača.

"Evropska unija žali zbog objave mera Ruske Federacije o zabrani uvoza određenih poljoprivrednih proizvoda iz Evropske unije. Da bi se obezbedilo jedinstvo međunarodne zajednice i poštovanje međunarodnog prava, Evropska unija očekuje od trećih zemalja i zemalja kandidata da se uzdrže od mera koje su usmerene na iskorišćavanje novih trgovinskih mogućnosti nastalih nakon uvođenja ovih mera", navodi se u tački 11 zaključka sa sastanka Saveta ministara Evropske unije 15. avgusta.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.