Junker i Džonson: Postignut dogovor o Bregzitu

Izvor: Beta, 17.Okt.2019, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Junker i Džonson: Postignut dogovor o Bregzitu

Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker i britanski premijer Boris Džonson saopštili su danas u Briselu da je postignut dogovor o Bregzitu,  sporazumu o izlasku Velike Britanije iz  članstva u EU."Postigli smo sporazum koji je uravnotežen i pravedan za Veliku Britaniji i EU", rekao je Junker."Taj sporazum pokazuje da smo odlučni da nadjemo sva rešenja i preporučujem liderima EU da to usvoje", dodao je Junker.Džonson je rekao da je postignut "odličan sporazum".Džonson je apelovao na poslanike britanskog parlamenta da odobre sporazum, mada je severnoirska Demokratska unionistička partija (DUP) koja podržava vladajuće konzervatice, ranije saopštila da ne se ne slaže s predlogom.Tekst sporazuma će biti dostavljen liderima EU koji se sastaju danas popodne u Briselu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Postignut dogovor o Bregzitu

Izvor: EurActiv Srbija, 17.Okt.2019

Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker i britanski premijer Boris Džonson saopštili su 17. oktobra u Briselu da je postignut dogovor o sporazumu o izlasku Velike Britanije iz članstva u EU. Dogovoru se već protive opozicioni laburisti, saveznik vladajućih konzervativaca DUP, Bregzit stranka.. Opširnije..

Nastavak na EurActiv Srbija...

Džonson: Trenutak je da okončamo Bregzit

Izvor: RTS, 17.Okt.2019

Premijer Velike Britanije Boris Džonson nada se da će britanski parlament prihvatiti novi sporazum koji je danas sklopljen sa Evropskom unijom. . Boris Džonson je istakao da se nada pozitivnom ishodu glasanja u Vestminsteru,...

Nastavak na RTS...

Makron: Oprezno, parlamenti još moraju da odobre sporazum

Izvor: RTS, 17.Okt.2019

Predsednik Francuske Emanuel Makron smatra da je dogovor između EU i Velike Britanije o uređenom Bregzitu dobra vest, ali je naglasio da treba biti oprezan jer je sada na parlamentima zemalja članica da ratifikuju sporazum. . ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.